najlepši izleti u Hurgadi

10 najlepši izleti u Hurgadi

najlepši izleti u Hurgadi, U današnjem svijetu putovanja, Hurghada je postala sinonim za tropski raj na Crvenom moru. Smještena na obali Egipta, ova destinacija očarava posjetitelje svojim kristalno čistim vodama, bogatim koraljnim grebenima i raznolikim podvodnim svijetom. Kada je u pitanju istraživanje ove čarobne destinacije, izleti su nezaobilazan dio iskustva.

U ovom članku istražit ćemo najljepše izlete u Hurghadi, prateći tragove prirodnih i kulturnih blaga koje ovo područje nudi. Među mnogobrojnim turističkim agencijama, ističe se “Hurghada Izleti” kao vrhunska kompanija koja nudi nezaboravne avanture i putovanja po atraktivnim lokacijama Crvenog mora.

Kroz ovaj članak, upoznat ćemo se s najuzbudljivijim izletima koje Hurghada ima za ponuditi, dok istovremeno istražujemo kako “Hurghada Izleti” može učiniti vaše putovanje nezaboravnim iskustvom.

najlepši izleti u Hurgadi

Hurghada, smještena duž obale Crvenog mora, poznata je po svojim nevjerojatnim prirodnim ljepotama i bogatom podvodnom svijetu. Istraživanje najljepših izleta u Hurghadi pruža putnicima priliku da otkriju čarobne lokacije i aktivnosti koje ovo područje nudi. Bilo da je riječ o ronjenju na koraljnim grebenima, istraživanju povijesnih spomenika ili jednostavno uživanju u opuštajućem krstarenju, Hurghada ima mnogo toga za ponuditi. Ovaj članak istražuje neke od najupečatljivijih izleta u Hurghadi, pružajući čitateljima uvid u nevjerojatna iskustva koja ih čekaju u ovoj tropskoj destinaciji.

najlepši izleti u Hurgadi

Hurgada Izleti

Biser Egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “More sa sedam boja”. Ima oko 150 hiljada stanovnika. U ovom turističkom mestu živi i oko 10 hiljada stranaca koji se većinom bave turizmom. Prostire se na više od 50 km obale.

Novosagrađeni hoteli koji svojom lepotom oduzimaju dah, u kombinaciji sa lokalnim načinom života daju pravu sliku Egipta. Crveno more na kome se nalazi grad jeste pravi mamac za turiste koji se profesionalno i amaterski bave ronjenjem. Idealna pozicija grada vam nudi mogućnost raznovrsnih izleta.

10 najlepši izleti u Hurgadi

Hurghada, jedno od najpoznatijih ljetovališta duž Crvenog mora, obiluje spektakularnim izletima koji pružaju nezaboravna iskustva posjetiteljima. Evo deset najljepših izleta koje posjetitelji mogu doživjeti u Hurghadi:

1- RAJSKO OSTRVO + snorkling

najlepši izleti u Hurgadi, Vožnja klimatizovanim vozilom do Luxora traje oko 4 i po sata, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Luxor je oko 09:30 h. Prvo sledi obilazak hrama Karnak ( najveći hram na svetu, građen preko 2000 godina ), zatim poseta instituta za izradu papirusa. Nakon toga je predviđena plovidba Nilom koja traje pola sata ( plaća se na licu mesta).  Tokom plovidbe ukazuje se jedinstvena prilika za panoramsko razgledanje hrama Luxora i hotela Winter palace. Zatim, brodić pristaje na zapadnu obalu Nila gde je organizovan ručak na principu švedskog stola ( piće se plaća ). Nakon ručka sledi obilazak Doline kraljeva ( 3 grobnice – ulaznice su uračunate u cenu ), uz napomenu da se ulaz u Tutankamonovu grobnicu dodatno plaća. Zatim, odlazak u jednu od radionica za obradu alabastera. Nakon toga, poseta Hrama kraljice Hatšepsut, jedna od najpoznatijih žena koje su vladale Egiptom ( za nju je vezana jako interesantna priča koju ćete čuti tokom posete hrama ). Izlet se završava posetom Dve statue Memnonevih kolosa. Polazak za Hurgadu oko 16:30.وPrevoz kombijem od hotela do luke, a potom ukrcavanje na brod . Sledi vožnja brodom direktno do Rajskog ostrva, gde možete da budete 2 sata , a ko želi na snorkeling imaće priliku da ima dva zarona gde može da se vidi koralni greben ( snorkling, tj. Gnjuranje sa maskom i perajima ) u trajanju od 45 minuta.Jedinstvena prilika za uživanje u čarima netaknutog bogatstva Crvenog mora, prelepim skupinama raznobojnih korala i drugih vrsta morskog sveta. Ručak i piće (švedski sto)  se poslužuju na brodu između 2 zarona. Nakon toga sledi povratak u luku. Prelepom završnicom jednog zaista nezaboravnog izleta.Tokom celog izleta, na brodu su vam na raspolaganju voda i bezalkoholna pića ( Coca Cola, sprite, čaj, nes kafa i mleko ). Polazak za Hurgadu je oko 16:00h.

najlepši izleti u Hurgadi

2-ORANGE BAY + snorkling

Prevoz kombijem od hotela do luke, a potom ukrcavanje na brod . Sledi vožnja brodom do jednog koralnog grebena, gde je predviđen prvi zaron ( snorkling, tj. Gnjuranje sa maskom i perajima ) u trajanju od 45 minuta.

Jedinstvena prilika za uživanje u čarima netaknutog bogatstva Crvenog mora, prelepim skupinama raznobojnih korala i drugih vrsta morskog sveta.Nakon toga, nastavlja se vožnja brodom do ostrva Orange Bay, a za vreme plovidbe se poslužuje ručak na brodu ( švedski sto ).Na Orange Bay-u se provodi dva sata i to vreme je predviđeno za kupanje i sunčanje na plaži. Zatim, povratak na brod i vožnja do sledeće lokacije gde je predviđen drugi zaron, takođe u trajanju od 45 minuta, gde se mogu videti drugačije vrste korala i riba u odnosu na prvi.Posle drugog zarona imaćete sjajnu priliku za još neke sportske aktivnosti ( banana ). Nakon toga sledi povratak u luku.Prelepom završnicom jednog zaista nezaboravnog izleta.Tokom celog izleta, na brodu su vam na raspolaganju voda i bezalkoholna pića ( Coca Cola, sprite, čaj, nes kafa i mleko ). Polazak za Hurgadu je oko 16:00h.

najlepši izleti u Hurgadi

3-KAIRO I PIRAMIDE

Vožnja klimatizovanim vozilom do Kaira traje otprilike 6 sati, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Kairo je oko 8:00 h. Na putu do centra grada predviđeno je panoramsko razgledanja pojedinih zamenitosti kairo kao što su: Grad mrtvih, Citadela i Mohammed Alijeva džamija. Nakon kraće vožnje sledi obilazak Nacionalnog arheološkog muzeja koji se nalazi u centru grada i kоji čuva preko 160.000 eksponata, između ostalog i bogatstvo Tutankamona ( zlatna maska i zlatni sarkofag ). Nakon kratke pauze ( 20 minuta ) za slikanje, predviđena je plovidba Nilom koja traje pola sata ( plaća se na licu mesta ). Nakon plovidbe, vožnja autobusom kroz grad do restorana u blizini Gize gde je organiziovan ručak ( švedski sto, piće se plaća ). Posle ručka predviđen je odlazak do platoa Gize gde se nalaze tri najpoznatije piramide. Za nezaboravne fotografije na lokalitetu predviđene su tri pauze, zatim i poseta Doliniskog hrama faraona Kefrena sa čuvenom Sfingom. Na kraju izleta je poseta Centra za proizvodnju esencijalnih ulja. Polazak za Hurgadu oko 16:00.

najlepši izleti u Hurgadi

4- LUXOR

najlepši izleti u Hurgadi, Vožnja klimatizovanim vozilom do Luxora traje oko 4 i po sata, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Luxor je oko 09:30 h. Prvo sledi obilazak hrama Karnak ( najveći hram na svetu, građen preko 2000 godina ), zatim poseta instituta za izradu papirusa. Nakon toga je predviđena plovidba Nilom koja traje pola sata ( plaća se na licu mesta).  Tokom plovidbe ukazuje se jedinstvena prilika za panoramsko razgledanje hrama Luxora i hotela Winter palace. Zatim, brodić pristaje na zapadnu obalu Nila gde je organizovan ručak na principu švedskog stola ( piće se plaća ). Nakon ručka sledi obilazak Doline kraljeva ( 3 grobnice – ulaznice su uračunate u cenu ), uz napomenu da se ulaz u Tutankamonovu grobnicu dodatno plaća. Zatim, odlazak u jednu od radionica za obradu alabastera. Nakon toga, poseta Hrama kraljice Hatšepsut, jedna od najpoznatijih žena koje su vladale Egiptom ( za nju je vezana jako interesantna priča koju ćete čuti tokom posete hrama ). Izlet se završava posetom Dve statue Memnonevih kolosa. Polazak za Hurgadu oko 16:30.

najlepši izleti u Hurgadi

5- RONJENJE SA BOCAMA

Jedna od najlepših eskurzija u Hurgadi. Namenjena je, kako ljubiteljima ronjenja, tako i svima koji žele da uživaju u čarima Crvenog mora koje odlikuje izuzetno bogatstvo raznovrsnih korala i riba.

Izlet podrazumeva 2 zarona sa kompletnom ronilačkom opremom uz konstantnu pratnju instruktora, od kojih, pre samog zarona, dobijate sve detaljne instrukcije, tako da nije potrebno nikakvo iskustvo ili predznanje.

Polazak je u jutarnjim satima, posle doručka.Prevoz kombijem od hotela do luke, ukrcavanje na brod i plovidba do prve lokacije.Predviđena su 2 zarona na dve različite lokacije.Prvi zaron traje 20 minuta i podrazumeva ronjenje do 5 metara dubine. Nakon toga se plovidba nastavlja do druge lokacije, gde je predviđen drugi zaron, takođe u trajanju od 20 minuta, ali na dubini do 10 metara.Za vreme plovidbe između dva zarona na brodu se poslužuje ručak (švedski sto + jedno bezalkoholno piće). Nakon drugog zarona sledi povratak brodom do luke i prevoz nazad do hotela. Polazak za Hurgadu je oko 15h.

” Svaki zaron je uz pratnju instruktora ”

6- MEGA SAFARI (Kvadovi, spajder, pustinja, beduinsko selo)

najlepši izleti u Hurgadi, Vožnja džipovima od hotela do pustinje, odakle kreće ekskurzija. Prvo se vozimo kvadovima oko 30 minuta kroz pustinju, nakon kratke pauze za užinu sledi vožnja ” spajder ” pustinjskim automobilom koja traje 10 minuta. Nastavljamo da se vozimo dalje kroz pustinju džipovima do beduinskog sela gde ćete imati priliku da se upoznate sa pravim Beduinima, sjajna prilika da se proba čaj dok vodič ispriča interesantnu i zanimljivu priču o Beduinima i njihovoj kulturi. Zatim je predviđeno jahanje kamila koje traje 5 minuta, a zatim poseta tradicionalne pekare da biste se upoznali sa tradicionalnim načinom pečenja hleba koji će vam demonstrirati Beduinka. Potom sledi poseta apoteke da biste se upoznali sa lekovima koje koriste Beduini ( biljke i čajeve ). Povratak u Safari centar gde se poslužuje večera i jedno bezalkoholno piće. Uz večere je predviđen folklorni program ( egipatski drviš i trbušni ples ). Polazak za Hurgadu je oko 19:00h.

najlepši izleti u Hurgadi

7- QUAD SAFARI (samo vožnja kvadovima)

Ova ekskurzija je namenjena svima onima koji su avanturističkog duha. Polazak je ujutru, nakon doručka. Ekskurzija podrazumeva tročasovnu zabavu, vožnju kvadovima kroz pustinju do beduinskog sela, gde ćete biti u prilici da uživate u ispijanju domaćih beduinskih čajeva, a za one koji su zainteresovani, moguće je i jahanje kamila. Nakon vožnje povratak u hotel.

najlepši izleti u Hurgadi

7- PLIVANJE SA DELFINIMA U BAZENU

Prevoz kombijem od hotela do Dolphin world-a u Makadi Bay-u gde ćete imati sjajnu priliku da plivate sa dresiranim delfinima u bazenu.Neverovatan susret sa divnim i sjajnim životinjama s kojima ćete osetiti umiljatost i nežnosti.Sa njima možete ostvariti prijateljski odnos i doživeti njhovu energiju koji se nikad ne zaboravlja.

8- SHOW SA DELFINIMA (delfini  u bazenu)

Prevoz kombijem od hotela do Dolphin world-a gde se održava predstava gde ćete imati sjajnu priliku da vidite dresirani delfini u bazenu kako igraju sa trenerima još pored toga videćete kako pevaju i pričaju i to naravno nije sve nego ćete imati priliku da vidite nastup drugih morskih životinja kao što su foka i morž.

Read more: Hurghada izleti

9- DOLPHIN HOUSE (delfini na otvorenom moru)

Ukoliko čeznete da plivate među najmilijim stanovnicima mora, delfinima, ovo je savršen izlet za vas. Dan se započinje plovidbom na otvorenom moru, do mesta sa najvećim brojem delfina, njihovog prirodnog staništa, gde vam se pruža sjajna prilika za iskustvo koje se pamti ceo život, dok vam u susret plivaju delfini i ponosno se razmeću svojom lepotom, iznova i iznova izvirujući iz plavetnila vode. Nakon toga, doživljaj je upotpunjen snorklingom, a između dva zarona i ručkom po principu švedskog stola, uz piće po želji. Sledi plovidba nazad do marine i povratak za Hurgadu, koji je planiran oko 15:30.

Read more: najbolji izleti u hurgadi

10- SEA SCOPE (brod sa staklenim dnom + snorkling)

Sea scope je izlet koji podrazumeva plovidbi na brodu sa staklenim dnom. Brod isplovljava u jednom od tri termina, u 9, 11, ili 15h i plovi do mesta sa najboljim skupinama korala i vrstama riba. Imaćete jedinstvenu priliku da ceo morski svet vidite kroz stakleni pod, tačnije donji deo broda, a tu je predviđen i snorkling, u trajanju od oko 20 minuta. Ceo program traje oko 2 sata, i posebno je zanimljiv za mlađu populaciju. Zatim se brodom plovi nazad do marine, odakle je povratak do hotela. Tokom izleta na brodu se služi jedno piće, voda ili sok.

Read more: Hurgada izleti iskustva

Izleti hurgada iskustva

Iskustva iz izleta u Hurgadi su nevjerojatna i pružaju posjetiteljima nezaboravne trenutke koji ostaju urezani u njihovim sjećanjima. Uz širok spektar aktivnosti i atrakcija, najlepši izleti u Hurgadi nude raznolike avanture za sve vrste putnika. Šetnje pustinjom, ronjenje na koraljnim grebenima, krstarenja podmorjem i posjeti egipatskim lokalitetima samo su neki od vrhunskih doživljaja koje posjetitelji mogu doživjeti.

Jedna od tvrtki koja se ističe u organizaciji ovih nevjerojatnih izleta je Hurghada-Izleti. S obzirom na njihovu stručnost, predanost i pažljivo planiranje, Hurghada-Izleti se ističe kao najbolja turistička agencija u Hurgadi. Njihova sposobnost prilagodbe potrebama putnika, visoka razina usluge i profesionalni pristup osiguravaju da svaki izlet bude nezaboravan i ispunjen avanturom.

Putnici koji su iskusili izlete s Hurghada-Izleti izražavaju iznimno zadovoljstvo uslugom, kvalitetom izleta i iskustvom koje su stekli. Njihovi vodiči su stručni, ljubazni i uvijek spremni podijeliti znanje o lokalnoj kulturi, povijesti i prirodnim ljepotama Hurgade i okolnih područja.

Uz Hurghada-Izleti, putnici imaju priliku doživjeti najbolje od Hurgade i Egipta na siguran, udoban i nezaboravan način. Bez obzira jeste li ljubitelj avanture, povijesti, prirode ili kulture, Hurghada-Izleti imaju izlet za svakoga, nudeći nezaboravna iskustva koja će ostati s vama zauvijek.

najlepši izleti u Hurgadi, U Hurgadi, ljepote i avanture se stapaju u nezaboravna iskustva za posjetitelje. Kroz ove 10 najljepših izleta, posjetitelji imaju priliku istražiti fascinantne podvodne svjetove, otkriti čuda pustinje i uroniti u bogatu povijest Egipta. Svaki od ovih izleta nudi jedinstvene pejzaže, kulturološke dubine i avanturističke mogućnosti koje će ostaviti trajni utisak. Bez obzira da li se radi o ronjenju u kristalno čistim vodama Crvenog mora, istraživanju drevnih hramova ili upoznavanju lokalne kulture, Hurgada pruža nešto za svakoga.

Za one koji traže nezaboravno iskustvo u Egiptu, Hurgada je neosporna destinacija koja nadmašuje očekivanja svojim izvanrednim izletima i avanturama.

Izleti u egiptu cene

Izleti u Egiptu pružaju nevjerojatno iskustvo za sve ljubitelje putovanja. Egipt je zemlja bogate povijesti, fascinantne kulture i spektakularnih prirodnih ljepota, što ga čini popularnom destinacijom za turiste iz cijelog svijeta. Cene ovih izleta variraju u skladu s različitim faktorima kao što su vrsta izleta, trajanje, uključeni sadržaji i kvaliteta usluge. Većina turističkih agencija nudi različite pakete izleta koji uključuju posjete egipatskim piramidama, luksuzne krstarenje Nilom, istraživanje egipatskih muzeja, ronjenje na Koraljnom grebenu Crvenog mora i još mnogo toga. Cene se mogu kretati od pristupačnih do luksuznih, ovisno o preferencijama putnika. Važno je istražiti različite opcije i provjeriti recenzije kako bi se osiguralo zadovoljstvo i nezaboravno iskustvo tijekom putovanja u Egipt.

Read more:

Izvori:
Slika 1, Slika 2, Slika 3, Slika 4, Slika 5, Slika 6, Slika 7.

Add a Comment

Your email address will not be published.